Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A decedat o personalitate din România

25 dec. 2017,, 14:00   Societate
4099 0

Preşedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad, a murit duminică la locuinţa sa din Bucureşti, în urma unei îndelungi suferinţe, transmite NOI.md

“Cu profunda tristețe am aflat vestea despre trecerea în neființă a celui care a fost Ionel Valentin Vlad preşedintele Academiei Române. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor și celor ce l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a scris pe o rețea de socializare, consilierul prezidențial, Corneliu Popovici.

Consilierul a amintit că în contextul reformelor efectuate în sfera științei și inovării, care au vizat, inclusiv, schimbarea statutului Academiei de Științe a Moldovei, Președintele Academiei Române Ionel-Valentin Vlad a adresat un mesaj în care menționa importanța AȘM și a institutelor ei de cercetare pentru propășirea științifică și culturală, afirmarea Republicii Moldova în comunitatea academică internațională.

Deși, scrisoarea academicianului Ionel-Valentin Vlad datată din 7 septembrie 2017, după ce Președintele Republicii Moldova Dodon Igor nu a promulgat Legea nr.190 pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Codul pentru știință și inovare și Codul educației ale Republicii Moldova), ca urmare a adresărilor mai multor cercetători care vedeau în acest document un risc real pentru viitorul științei moldovenești, la 21 septembrie majoritatea parlamentară a revotat controversata lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?