Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cele mai importante evenimente ale săptămînii curente (VIDEO)

22 dec. 2017,, 18:00   Societate
3583 0

Săptămîna a început cu decizia MAEIE privind chemarea la Chişinău pentru consultări a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguţa, pe o durată nedeterminată.

Acest lucru înseamnă scăderea pe o perioadă nedeterminată a nivelului relațiilor diplomatice cu principalul partener strategic – Federația Rusă, astfel a comentat acest eveniment șeful statului.

Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) a interzis realizarea unui interviu cu fostul premier Vlad Filat, aflat în Penitenciarul 13 de mai bine de doi ani.

Curtea de Apel a menţinut sentinţa de condamnare pentru Veaceslav Platon, care a fost trimis după gratii pentru 18 ani.

Totodată, compania care a livrat bradul din Ucraina va fi nevoită să întoarcă Primăriei capitalei bani pentru transportarea acestuia.


Luni, a fost inaugurat și controlul comun la vama moldo-ucraineanăPalanca-Maiaki.

Marți, PDM a propus candidaturile a șapte persoane în Guvernul Filip, în calitate de miniștri și vicepremieri.

De asemenea, fostul director general al Combinatului de Vinuri „Cricova” S.A. a fost reținut de CNA, fiind bănuit bănuiţi de abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Procurorul Adriana Bețișor a fost desemnată cîștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție.

Miercuri, Igor Dodon a respins proiectul de lege privind interzicerea propagandei în Moldova și l-a restituit Legislativului.

Guvernul a decis excluderea mențiunii privind grupa sanguină din actele de identitate și a extins termenul de valabilitate al paşaportului.

Noul guvern nu se va deosebi cu nimic de precedentul, continuînd aceeași politică antisocială și antipopulară a actualului cabinet, consideră liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Totodată, FMI a decis să aloce pentru Republica Moldova 22,2 de milioane de dolari.

Joi, șeful statului a semnat pentru demisia a șase membri ai Guvernului.

Colegiul de disciplină și etică al procurorilor a decis eliberarea din funcție a procurorului Ivan Filimon, cel care l-a băgat în izolator pe Andrei Braguța.

Totodată, fostul ministru al Justiției Vitalie Pîrlog a fost numit în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Felix Grîncu a anunţat că părăseşte "Partidul Nostru".

UE anunță transmiterea a 36,3 milioane de euro ca suport bugetar pentru Republica Moldova.

BNM a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport Kroll.

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a refuzat candidaturile noilor miniştri propuşi de Partidul Democrat.

Dimineața zilei de vineri a început cu anunțul făcut Andrian Candu privind disponibilizarea a circa 40 la sută din personalul Parlamentului.

Candu a mai spus că Guvernarea va cere din nou suspendarea lui Igor Dodon, dacă va refuza candidaturile noilor miniștri a doua oară.

În contextul conținutului informației din raportul Kroll, Andrian Candu a spus că Ilan Șor va fi tras la răspundere penală.

Consiliul Municipal Chișinău a votat în lectură finală, bugetul Municipiului Chișinău pentru anul 2018, cu votul a 44 de consilieri.

Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Lilian Chișca în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate.

Prim-ministrul Pavel Filip a înaintat repetat președintelui aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremier şi ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?