X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

După Guvern, și Parlamentul va fi supus procesului de optimizări

22 dec. 2017,, 10:18   Politică
4241 6

Instituția Legislativului va trece printr-un proces de reformare, după modelul reformei efectuate la Guvern, a anunțat astăzi spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.

Candu a remarcat că circa 40 la sută din personalul instituției va fi disponibilizat, ceea ce înseamnă că cheltuielile de salarizare se vor reduce cu circa 35 de milioane de lei.

„Am propus inițierea reformei Parlamentului după cea a Guvernului, pe are o considerăm de succes. Scopul pe care ni-l propunem este ca reforma să aducă optimizare, eficiență și transparență. Există o înțelegere pe acest subiect, indiferent de partide politice și culori. Toți au agreat că este nevoie de o astfel de reformă. Ne dorim o instituție mai aproape de cetățeni”, a punctat Candu.

Potrivit lui Candu, reforma anunțată va afecta întreaga structură a Parlamentului. Începînd cu luna ianuarie a anului viitor, va fi implementat un nou sistem tehnologic numit e-Parlament, care va gestiona circulația documentelor electronice, precum și votul electronic în Parlament, a adăugat spicherul. Democratul a menționat că, în urma aplicării acestui sistem, vor fi optimizate cheltuielile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?