Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un nou traseu, pericol real pentru călători

22 dec. 2017,, 12:01   Societate
4945 0

Traseul deschis acum o lună pe sub podul din comuna Zagarancea amenință siguranța călătorilor. Pe lîngă șantierul de lucru pe care îl ocolește, drumul recent dat în exploatare pentru cei care circulă în direcția Ungheni-Sculeni se pare că ocolește și siguranța lor, scrie unghiul.info.

Drumul respectiv a fost construit adiacent cu cel care a existat pînă acum, dar a devenit șantier de lucru pentru centura de ocolire a orașului Ungheni din faimosul proiect.

Noul traseu se întinde pe o distanță de circa un kilometru, iar la intersecția acestuia cu vechiul traseu formează o pantă abruptă în curbă, foarte periculoasă pe timp de ceață, cînd vizibilitatea este redusă și în caz de polei. Un pericol iminent este și un stîlp situat la 2 metri de partea carosabilă, astfel încît șoferii care coboară în panta respectivă, într-un moment de neatenție, ar putea intra direct în el.

Acest fapt a fost confirmat într-un oarecare fel și de către unul dintre specialiștii SA „Drumuri Strășeni”, Vasile Bodrug.

„Da, sînt la curent cu situația de pe traseul respectiv, dar vreau să menționez că acesta va fi unul temporar, e o alternativă pînă cînd va fi realizat întregul proiect. Începînd din luna mai, cînd vor reîncepe lucrările, acolo nu va mai exista acea pantă, dar va fi un sens giratoriu. Pînă atunci s-au luat unele măsuri de precauție. A fost angajat un locuitor al satului Zagarancea, care a fost asigurat cu material antiderapant, și el îl va dispersa pe traseul dat în fiecare zi”, a declarat Bodrug pentru sursa citată.


La celălalt capăt al adevărului stau șoferii microbuzelor care au cursă pe traseul Ungheni-Sculeni. Mulţi dintre ei spun că pînă în luna mai, cînd va continua realizarea proiectului, conducătorii auto sînt puși în situație dificilă. Dacă s-ar întîmpla ceva, singurul vinovat va fi șoferul.

Din surse neoficiale, reporterii unghiul.info au aflat că pe traseul respectiv s-ar fi produs cel puțin trei accidente la nici o lună de la deschidere. Avînd în vedere că accidentele nu s-au ales cu victime, șoferii s-ar fi înțeles între ei, iar poliția nu a fost anunțată.

Singurul accident înregistrat a fost pe data de 10 decembrie, odată cu prima ninsoare din acest an. Deși ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ungheni, Lilia Covaliov, spune că acesta s-a soldat doar cu pierderi materiale și nu este atît de însemnat, întrucît astfel de accidente mereu se întîmplă odată cu căderea primei zăpezi, incidentul totuși ridică semne de întrebare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?