Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, este aşteptat la Moscova

21 dec. 2017,, 08:44   Externe
1988 1

Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, este aşteptat vineri la Moscova, unde se va întîlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Despre asta a anunţat miercuri Ministerul de Externe rus, acesta fiind prima vizită a unui ministru britanic în ultimii cinci ani în capitala Rusiei, relatează AFP.

'Discuţiile între Serghei Lavrov şi Boris Johnson vor avea loc la 22 decembrie', a precizat ministerul rus, citat de agenţia Interfax.

Aceasta este prima vizită a unui ministru britanic la Moscova în ultimii peste cinci ani, Londra fiind unul dintre cei mai puternici susţinători ai sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru rolul său în criza ucraineană.

O vizită precedentă a lui Boris Johnson în Rusia, prevăzută în aprilie, a fost anulată în ultimul moment de Londra din cauza 'continuării apărării regimului sirian al lui Bashar al-Assad de către Rusia', mai ales după atacul cu arme chimice de la Khan Sheikhoun, imputat de occidentali Damascului.

Rusia a deplîns atunci o decizie 'absurdă' şi lipsa 'stabilităţii şi a coerenţei politicii externe' a diplomaţiilor occidentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?