X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ajutorul material pentru familiile cu copii beneficiare de sprijin familial secundar a fost majorat

20 dec. 2017,, 14:40   Societate
3830 0

Cuantumul ajutorului bănesc acordat familiilor cu copii beneficiare de sprijin familial secundar a fost majorat, notează NOI.md.

În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi o serie de modificări și completări ale Regulamentului-cadru cu privire la organizarea şi funcţionarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.

Astfel, conform documentului, cuantumul ajutorului bănesc din cadrul Serviciului de sprijin familial va fi majorat de la 3000 la 4000 de lei în cazul plății unice și de la 500 la 700 lei, în cazul plăților lunare pe parcursul a 6 luni.

Pentru implementarea noilor prevederi vor fi necesare mijloace financiare suplimentare în mărime de circa 1 milion de lei din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale.

Banii pentru desfăşurarea programelor de sprijin familial vor fi estimați și planificați de către fiecare structură teritorială de asistenţă socială. În anul 2016, circa 996 de copii au beneficiat de ajutor bănesc.


Scopul serviciului de sprijin familial este de a abilita familia și de a o susține, astfel încît aceasta să poată oferi un mediu sigur şi favorabil îngrijirii, creşterii şi dezvoltării optime a copiilor săi.

Menționăm că dezvoltarea Serviciului social de sprijin familial pentru familiile cu copii şi (re)integrare a copiilor în familie este prevăzută în Strategia pentru protecţia copilului pe anii 2014-2020, în vederea reducerii continue a numărului de copii aflaţi în îngrijire rezidenţială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?