Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

„Legea antipropagandă”, întoarsă Parlamentului de Dodon

20 dec. 2017,, 10:09   Politică
3743 7

Președintele Igor Dodon a respins proiectul de lege privind interzicerea propagandei în Moldova și l-a restituit Legislativului, notează NOI.md.

Demnitarul a reiterat că proiectul de lege propus de democrați este unul antidemocratic, îndreptat spre limitarea libertății de exprimare și a pluralismului de opinii.

„Prin această lege, în mod flagrant sînt încălcate drepturile constituționale ale unei majorități ale populației Republicii Moldova, ale cetățenilor acestei țări. Circa 70 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova consideră Federația Rusă drept stat prieten”, argumentează Dodon.

Șeful statului a făcut referire la prevederile Constituției care garantează dreptul la informație al cetățenilor, drept ce nu poate fi îngrădit.

„Or, în condițiile proiectului examinat, atestăm că tendința autorilor este una specifică regimurilor politice autoritare, care se remarcă prin limitarea libertății conștiinței presei și celorlalte mijloace de informare în masă. Acest exercițiu deseori de manifestă prin monopolizarea mijloacelor de informare în masă și supunerea acestora unei monitorizări politice excesive”, se arată în răspunsul expediat Parlamentului de către președinte.


Menționăm că la 21 decembrie expiră termenul constituțional de promulgare a Legii privind modificarea și completarea Codului audiovizualului şi atunci aceasta va fi restituită pentru examinare Legislativului.

Proiectul de lege antipropagandă a fost votat la începutul lunii decembrie și are drept scop, potrivit autorilor, instituirea unui mecanism de asigurare a securității informaționale a statului. Printre obiectivele documentului se mai numără lupta cu propaganda și manipularea din exteriorul țării. În urma modificărilor legislative, în Codul audiovizualului urmează a fi introdusă noțiunea “securitate informațională” ce va implica un ansamblu de măsuri menite să-i protejeze pe cetățenii Republicii Moldova de dezinformarea și manipularea parvenită din afara țării. Încălcarea noilor prevederi de către radiodifuzori va fi sancționată cu amendă de pînă la 70 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?