Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldova și Turcia își vor extinde cooperarea

20 dec. 2017,, 12:01   Economie
3108 0

Relațiile dintre Republica Moldova și Turcia sînt în ascensiune de dezvoltare, țările militînd în favoarea extinderii în continuare a cooperării comerciale, economice și de investiții.

Despre acest lucru s-a vorbit în cadrul întrevederii,avute de primul ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, o cu vicepremierul turc Hakan Cavusoglu, care a vizitat Chișinăul, pentru a participa la cea de-a 9-a ședință a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turce pentru cooperare comercială, economică, ştiinţifică şi tehnică, relatează NOI.md.

Oficialii au făcut schimb de opinii privind dialogul politic bilateral, dezvoltarea social-economică și perspectivele extinderii cooperării.

Primul ministru a apreciat înalt implementarea cu succes a Acordului de Liber Schimb între cele două țări, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016. Părțile au remarcat că acest document creează condiții favorabile pentru înlăturarea barierelor din calea comerțului.

Ei au subliniat, de asemenea, că reuniunea Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turce pentru cooperare comercială, economică, ştiinţifică şi tehnică demonstrează încă o dată existența multor interese și resurse comune pentru apropierea și diversificarea relațiilor bilaterale.


Oficialii au discutat, de asemenea, proiectele pe care Turcia le implementează în Găgăuzia, precum și posibilitatea de a le distribui pe întreg teritoriul țării.

La finalul întîlnirii, vicepremierul turc Hakan Cavusoglu l-a invitat pe prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, să vină într-o vizită oficială în Republica Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?