Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Leancă va fi înlocuit de un alt coleg de partid

20 dec. 2017,, 09:31   Politică
3606 5

Fotoliul lui Iurie Leancă din Parlament ar putea fi ocupat, cel mai probabil, de un alt coleg de partid, notează NOI.md, citînd o declarație a președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

„Va fi o persoană care va fi delegată de către Partidul Popular European (PPEM). Este decizia lor. Încă nu am fost anunțat. Locul este rezervat PPEM. În momentul în care ei desemnează printr-un proces verbal, prin decizia grupului parlamentar, vor lua ca atare și vom vota. Mai atrag atenția și profit de această ocazie că mai este un loc vacant care îi aparține opoziției parlamentare și de fiecare dată mă adresez și lor să desemneze pe cineva care să ia parte din conducerea Parlamentului, deoarece chiar și opoziția trebuie să participe, cel puțin ca acces la informație, în lucrul Parlamentului. De aceea trebuie să avem răbdare și în cîteva zile să vedem care este decizia colegilor din PPEM. Dacă este vorba de Valeriu Ghilețchi sau altcineva, noi îl vom susține și vom vota în Parlament numirea noului vicespicher”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Schimbarea vine după ce ieri liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a anunțat că vicespicherul Iurie Leancă a fost desemnat vicepremier pentru integrare europeană.

Președintele Parlamentului a menționat că nu exclude faptul că acest lucru s-ar putea întîmpla pînă la sfîrșitul sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?