Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ONU: Circa un sfert de miliard de oameni din lume sînt imigranți

19 dec. 2017,, 20:30   Externe
1867 0

Un număr aproximativ de 258 de milioane de persoane sînt migranți internaționali, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Cel mai mare număr de migranți internaționali, aproape 50 de milioane, trăiesc în Statele Unite, notează Reuters.

Din acest total, unul din zece este refugiat sau solicitant de azil, scrie în raportul Organizației Națiunilor Unite privind tendințele și evoluțiile migrației.

La nivel global, 3,4% din populație este formată din migranți internaționali - adică persoanele care locuiesc într-o altă țară decît cea în care s-au născut.

"Datele și dovezile fiabile sînt esențiale pentru a combate percepțiile greșite despre migrație și pentru a informa asupra politicilor de migratțe", a declarat Liu Zhenmin, subsecretar general al SUA pentru afaceri Economice si Sociale.

Drepturile migranților și necesitatea unor politici de migrație sigure și bine gestionate sînt incluse în setul de obiective de dezvoltare durabilă adoptate in unanimitate de națunile membre ale ONU în 2015, iar ONU planifică la sfîrșitul anului viitor o conferință internațională privind migrația.

Alte cifre arată că migrația a contribuit cu 42% la creșterea populației din America de Nord între anii 2000 și 2015 și că populația din Europa ar fi scăzut în această perioadă.

Cel mai mare număr de migranți internationali, aproape 50 de milioane, trăiesc în Statele Unite, Arabia Saudita, Germania si Rusia au aproximativ 12 milioane de migranăți internaționali, urmată de Marea Britanie cu aproape nouă milioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?