Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Veste bună pentru funcționarii de la Primăria capitalei

18 dec. 2017,, 14:41   Capitala
2742 1

Consilierii municipali din Chișinău au votat, în sfîrșit, proiectul privind acordarea premiilor salariale anuale pentru funcționari din cadrul Primăriei Chișinău și ai subdiviziunilor, în mărime de pînă la trei salarii lunare.

Totuși, cu premii nu se vor alege toți angajații municipalității, în special este vorba despre cei care au fost condamnați, sînt figuranți în dosare penale sau au sancțiuni administrative.

Printre cei care nu vor primi premii sînt: Dorin Chirtoacă, Alexandru Fleaș, Oleg Poiată, Lucia Culev, Mihai Moldovanu, Alexandra Moțpan, Veronica Herța ș.a. Decizia vine în urma unui amendament al fracțiunii socialiștilor, care au condiționat votarea acestui proiect.

Printre figuranți este și actualul viceprimar Nistor Grozavu. Acesta a ținut să precizeze că, oricum, chiar de va fi înaintat pentru a fi premiat, el va refuza acest lucru.

În timpul dezbaterilor acestui subiect, zeci de angajați ai Primăriei au venit în sala de ședințe pentru a-și manifesta dezacordul privind tergiversarea aprobării acestui proiect și a-i îndemna pe aleșii locali să ia o decizie cît mai urgent, or, banii de la trezorerie pot fi transferați doar pînă pe 21 decembrie.


La rîndul său, președintele fracțiunii PL din CMC, Ion Cebanu, i-a numit pe colegii săi din PSRM și PCRM „nerușinați și fățarniți”, declarînd că ei nu aveau intenția să voteze nici azi acest proiect, dar că au cedat în fața presiunilor funcționarilor, adunați în sala de ședințe.

Lista persoanelor care vor primi aceste premii salariale va fi întocmită de conducerea fiecărei instituții în parte.

Proiectul dat a fost discutat și în luna iulie a acestui an, dar acesta a fost respins de consilierii municipali.

Potrivit funcționarilor, angajații Primăriei capitalei și ai subdiviziunilor instituției nu au primit prime salariale din anul 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?