X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pavel Filip: Anul acesta sărbătorim Crăciunul împreună, acasă

16 dec. 2017,, 12:45   Politică
2765 2

Primul Tîrg de Crăciun în stil european, organizat de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurat în seara zilei de astăzi în capitală. Luminițele de pe brad au fost aprinse de un grup de copii, încurajați de Prim-ministrul Pavel Filip să ofere prima surpriză.

Genericul Tîrgului „Acasă de Crăciun” este unul simbolic, iar multitudinea de evenimente preconizate îi va reuni pe toți, de la mic la mare, inclusiv pe concetățenii noștri plecați peste hotare. „Anul acesta sărbătorim Crăciunul cu toții împreună. Acasă este locul unde ne simțim cel mai bine, acasă simțim căldura adevărată a sărbătorilor”, a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul, activitatea căruia este orientată spre realizarea obiectivului european, și-a propus să aducă cele mai frumoase tradiții europene și în țara noastră. „Este un exemplu mic a ceea ce înseamnă integrare europeană. Asta nu înseamnă că noi trebuie să mergem în marele orașe europene să vedem cum se marchează sărbătorile de Crăciun. Asta înseamnă să facem Crăciunul acasă, exact așa cum îl sărbătoresc marile orașe europene”, a subliniat Premierul.

De asemenea, șeful Executivului a spus că este important ca toți cetățenii Republicii Moldova să se poată bucura de sărbătorile de iarnă, indiferent de grijile cotidiene: „Am învățat acest lucru de la părinții mei – chiar cînd ne era greu în familie, întotdeauna au avut grijă ca noi, cei șapte copii, să ne simțim fericiți atunci cînd vine Crăciunul”. Astfel, peste patru mii de copii din toate raionale țării, inclusiv din regiunea transnistreană, vor ajunge la Tîrg cu suportul Guvernului.

Pentru a simți din plin atmosfera de sărbătoare, Pavel Filip a trecut și pe la căsuțele de lemn din Tîrg, unde a gustat plăcinte și vin fiert, dar și a discutat cu locuitorii și oaspeții Capitalei.


Tîrgul de Crăciun, amplasat în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Aleksandr Pușkin, va fi deschis zilnic, pînă la data de 14 ianuarie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?