X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Descoperire uluitoare în Egipt

16 dec. 2017,, 04:30   Ştiinţă şi IT
2672 0

Realizarea arheologică se alătură altor descoperiri făcute în Aswan, care acoperă diferite ere din istoria Egiptului Antic, potrivit declaraţiilor lui Mostafa Waziri, secretar general în cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor.


''Misiunea suedezo-egipteană care lucrează în Gebal el-Silsila a descoperit patru morminte intacte de copii, misiunea austriacă de pe dealul arheologic din Kom Ombo a descoperit fragmente dintr-un cimitir datând din Prima Perioadă Intermediară a Egiptului, iar misiunea egipteano-suedeză din Aswan a descoperit o statuie incompletă datînd din epoca greco-romană'', a precizat Waziri într-un comunicat, scrie Agerpres.

Sculptată în calcar, statuia scoasă la lumină de misiunea egipteano-suedeză nu are cap, iar picioarele şi mâna dreaptă lipsesc.

Studiile preliminare asupra statuii relevă faptul că aceasta este o reprezentare a unei femei, iar rochia sa este similară cu cea purtată de Artemis, zeiţa greacă a vînătorii şi pădurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?