Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Uzbekistanul a introdus viză turistică unică

15 dec. 2017,, 18:21   Societate
2334 0

Conform noilor reguli, oaspeții străini vor putea petrece pînă la 30 de zile în Uzbekistan.

Uzbekistanul a introdus modificări în procedura de eliberare a vizelor turistice. Potrivit Comitetului de Stat pentru Dezvoltarea Turismului din țară, inovațiile au fost introduse în Decretul președintelui Republicii Uzbekistan din 4 decembrie 2017 Nr. PP-3423 "Cu privire la modificările și completările la tariful taxelor consulare ale Republicii Uzbekistan".

Documentul prevede introducerea vizei turistice unice pentru cetățenii străini, pentru o perioadă de 30 de zile. Anterior, străinii primeau viza de turist, pentru o perioadă scurtă de timp (pentru 7 sau 15 zile), iar în cazul întîrzierii zborului din țară, din vreun oarecare motiv, se confruntau cu problema prelungirii valabilității vizelor.

În plus, va fi redus cu o treime (de la 60 pînă la 40 dolari SUA) costul înregistrării vizelor turistice de intrare. De asemenea, este prevăzută reducerea de două ori a pragului inferior (de la 10 la 5 persoane) pentru înregistrarea unei vize turistice colective (de grup).

"Anterior exista cerința că pentru eliberarea unei vize turistice colective (de grup) aceasta trebuie să fie solicitată de minim 10 turiști, ceea ce provoca dificultăți, deoarece în majoritatea cazurilor grupurile erau formate din cunoștințe sau rude, constînd, de obicei, din 5 sau mai multe persoane", au explicat responsabili ai ministerului de resort.


Cetățenii Republicii Moldova nu au nevoie de vize pentru a intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?