Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Spania ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială 2018

15 dec. 2017,, 21:00   Sport
2635 0

Reprezentativa Spaniei ar putea exclusă de la Cupa Mondială din 2018, din cauza ingerinţei politice în alegerile pentru conducerea federaţiei, informează News.ro citând Marca.

Potrivit sursei citate, Consiliul Superior al Sportului s-a implicat în procesul de alegere al preşedintelui federaţiei din luna mai. Denunţul la FIFA ar fi fost făcut chiar de fostul preşedinte Angel Maria Villar (67 de ani), în funcţie din 1988 şi reales în mai, dar care apoi a fost suspendat pentru corupţie.

Vineri, Forul mondial a ameninţat Federaţia Spaniolă de Fotbal, prin intermediul unei scrisori, că îi va suspenda calitatea de membru afiliat, caz în care Spania va fi exclusă din toate competiţiile, dacă se va dovedi implicarea politicului în alegerile prezidenţiale.

Ministerul Sportului a propus noi alegeri pentru postul de preşedinte al Federaţiei Spaniole, rămas vacant după suspendarea din funcţie a lui Angel Maria Villar, anchetat pentru corupţie, situaţie care a dus la scrisoarea celor de la FIFA.

Spania nu se află la primele probleme de acest gen. Conducătorii forului continental i-au avertizat pe spanioli încă din 2008 cu privire la excluderea din competiţii, din cauza implicării guvernului Zapatero în alegerile la RFEF.


Posibila excludere a Spaniei de la Mondial dă speranţe Italiei, care a încheiat grupa preliminară pe locul 2, chiar în urma ibericilor, şi a pierdut ulterior barajul contra Suediei. Italienii au mai sperat o dată la prezenţa în Rusia, după zvonurile apărute în noiembrie, care dădeau Peru afară de la CM.

Spania are cinci trofee internaţionale în istorie: Cupa Mondială (2010), trei Campionate Europene (1964, 2008,2012) şi titlul olimpic (1992).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?