Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Bugetul Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112, mărit

15 dec. 2017,, 18:30   Societate
2184 1

Bugetul Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112 pentru acest an a fost majorat atît la venituri, cît și la cheltuieli, cu 22,85 milioane de lei – de la 50 de milioane la 72,85 milioane de lei.

O astfel de decizie a fost luată de Guvern, care a aprobat noi modificări cu scopul de a mări volumul investițiilor în sistemului informaţional automatizat al Serviciului 112 cu 22,85 mil. lei – de la 33,25 mil. la 56,1 mil. lei, relatează NOI.md.

Aceste mijloace sînt prevăzute pentru achiziționarea componentelor de bază pentru crearea sistemului informaţional automatizat al Serviciului 112, servicii de analiză, identificarea de soluții IT, achiziționarea de softuri, tehnică etc.

Executarea lucrărilor în conformitate cu prevederile contractului se efectuează în termen de 12 luni. Plata contractului va fi efectuată treptat, conform bugetului planificat pentru 2017-2019.

Anterior s-a comunicat că, în conformitate cu planul de acțiuni pentru realizarea Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112, testarea sistemului informațional automatizat va avea loc înainte de sfîrșitul anului 2017, iar punerea completă în funcțiune trebuie efectuată în trimestrul III al anului 2018.


Se preconizează că Serviciul naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112 va asigura un răspuns simultan la mai multe servicii de urgență, va reduce timpul primirii apelului și va crește operativitatea reacționării în situații de urgență, pentru a minimiza pierderile umane și pe cele materiale. Toate apelurile vor fi gratuite, atît în rețeaua fixă, cît și în cea mobilă.

Un alt avantaj al Serviciului este faptul că oamenilor le este mai simplu să se adreseze la un singur număr care este ușor de memorat și poate fi format în orice situație de urgență, indiferent de locul aflării lor.

Serviciul 112 este utilizat în toate țările UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?