X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

O firmă de dulciuri vrea să ofere biscuți gratis pe viață unui soldat

16 dec. 2017,, 03:00   Externe
2466 1

Firma Orion dorește să îi ofere gratis pe viață dulciuri „Choco Pie” soldatului nord-coreean care a dezertat în Coreea de Sud în noiembrie.

Potrivit The Korea Times, soldatul nord-coreean Oh Chung-sung, în vîrstă de 24 de ani, care a fost protagonistul unei evadări dramatice din Coreea de Nord, va putea primi pe viață, dacă dorește, biscuiții glazurați „Choco Pie”.

Compania Orion a fost impresionată de faptul că prima dorință pe care Oh a avut-o, cînd și-a recăpătat cunoștința pe patul de spital, a fost să guste un „Choco Pie”.

Conform sursei citate, Orion i-a trimis deja 100 de cutii „Choco Pie” în salonul din Spitalul Universitar Anjou, unde tînărul se află în continuare internat, după ce a scăpat miraculos de la moarte.

Biscuiții „Choco Pie” au intrat pe piața din Coreea de Sud în 1974 și au devenit rapid dulciurile preferate ale muncitorilor nord-coreeni din zona industrială Kaesong.


Complexul Kaesong a fost înfiinţat în urma „diplomaţiei razei de soare” implementată de Seul din 1998 în 2008 şi care viza să încurajeze contacte între cele două ţări surori, aflate teoretic în conflict, avînd în vedere că Războiul Coreei (1950-1953) nu s-a încheiat cu un tratat de pace ci cu un armistiţiu.

Coreea de Sud şi-a suspendat în februarie 2016 activităţile în acest complex, care se află pe teritoriul nord-coreean, la puţin timp după cel de-al patrulea test nuclear al Nordului. Ea acuza atunci Phenianul că foloseşte banii obţinuţi prin acest proiect în vederea finanţării programelor sale militare interzise.

Timp de 12 ani, Kaesongul a reuşit să reziste volatilităţii relaţiilor intercoreene. Iar în perioada de vîrf a activităţii sale 124 de uzine sud-coreene angajau 53.000 de nord-coreeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?