X 
Transnistria stiri: 1353
Eurovision stiri: 497

Farmaciile vor putea fi amplasate fără restricții

15 dec. 2017,, 17:11   Politică
2342 1

Farmaciile vor putea fi amplasate fără restricții. Astfel, proiectul de lege care vizează activitatea farmaceutică a fost aprobat astăzi în lectură finală, relatează NOI.md.

Prin această lege se propune excluderea restricțiilor de amplasare a acestora pe o anumită distanță sau ca acestea să fie înființate la un anumit număr de populație.

Potrivit documentului, au fost abrogate modificările făcute la Lege încă în 2011, prin care s-a stabilit ca farmaciile să fie amplasate la o distanță de cel puțin 250 de metri de la o altă farmacie existentă sau ca acestea să fie înființate după normative demografice, o farmacie la trei-patru mii de locuitori. Mai exact, este vorba de prevederile de la art. 19 alin. (4), (5), (6), conform cărora:

Farmaciile (filialele) nou-fondate vor fi amplasate la o distanţă de cel puţin 250 de metri (cale accesibilă) de la farmacia (filiala) existentă şi la o distanţă de cel puţin 500 de metri (cale accesibilă) de la farmacia existentă cu funcţie de preparare a medicamentelor extemporale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?