X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputații care au semnat Declarația de Independență propun o LISTĂ electorală NAȚIONALĂ

15 dec. 2017,, 12:50   Politică
2747 2

Șaptezeci și șapte de deputați din primul Parlament al R. Moldova, care au semnat Declarația de Independență, dar și personalități de vază ale Mișcării de Renaștere Națională au constituit „Mișcarea Civică Europeană din R. Moldova” (MCEM) și propun unirea tuturor forțelor politice și a societății civile proeuropene în perspectiva alegerilor parlamentare din 2018.

Într-un manifest adoptat ieri de MCEM, membrii Mișcării propun crearea unei platforme comune de dialog pentru a atinge un consens național cu privire la participarea în alegerile din 2018.

Mai exact, MCEM propune crarea unui mecanism de identificare a candidaților integri pentru circumscripțiile uninominale, dar și pentru întocmirea unei liste electorale naționale din partea tuturor partidelor care pledează pentru salvarea cursului european al R. Moldova.

Lista electorală națională și viitorul program de guvernare ar urma să fie aprobate în cadrul Marii Adunări Naționale. La această platformă sînt invitate să adere toate partidele proeuropene, indiferent dacă sînt „stataliste, unioniste sau antioligarhice”, a anunțat Valentin Dolganiuc într-o conferință de presă.

„În caz contrar, anul 2018 poate fi fatal”, a spus Dolganiuc, adăugînd că membrii MCEM sînt conștienți de faptul că niciun partid sau alianță de partide democratice nu vor cîștiga alegerile parlamentare în 2018. „Vom condamna public partidele egoiste care vor fi împotriva coagulării forțelor democratice și naționale”, a mai spus el.

Deputatul din primul Parlament, Alecu Reniță, a adăugat că, „de cîte ori ne-am unit, nouă ne-a reușit”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?