Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Germania va aloca încă 10 milioane de euro Moldovei

15 dec. 2017,, 11:20   Economie
2840 4

Germania va aloca o nouă subvenție Moldovei, în valoare de pînă la 10 milioane de euro, pentru dezvoltarea suplimentară a sistemului de alimentare cu apă și canalizare din raioanele Cahul și Cahul.

Acest fapt îl prevede proiectul de acord dintre guvernele Republicii Moldova și Germania privind cooperarea financiară pentru proiectul „Inițiativa sanitație”, relatează NOI.md.

Începutul negocierilor asupra acestui document și semnarea lui ulterioară au fost aprobate de către Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova. Este vorba despre continuarea proiectului lansat în 2015, a cărui implementare va contribui la reducerea sărăciei, dezvoltarea socioeconomică și de mediu în Moldova. Banca Germană de Dezvoltare KfW va implementa proiectul cu sprijinul autorităților moldovene.

Trebuie remarcat faptul că, în regiunile sudice ale țării, drept sursă de apă potabilă, de regulă, servesc apele subterane, deficitare sub aspectul calității și cantității și multe comunități nu sînt conectate la alimentarea cu apă și canalizare.

Asistența financiară a guvernului german va contribui la îmbunătățirea sănătății și calității vieții cetățenilor Republicii Moldova prin asigurarea accesului la apă potabilă și la canalizare.


KfW este o bancă de dezvoltare a Guvernului Federal German, lider al sectorului bancar german și una dintre cele mai mari bănci din Europa. În Moldova, Banca funcționează din 1999 și susține, în principal, infrastructura socială și întreprinderile mici și mijlocii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?