X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Candu vorbește despre raportul Kroll 2

15 dec. 2017,, 08:41   Politică
11211 12

"Nimeni nu poate să extragă sau să redacteze într-un raport care este dat de o Comisie Internațională".

Asta a declarat Președintele Parlamentului, Andrian Candu, la emisiunea InPROfunzime, despre raportul Kroll 2, care, potrivit BNM, nu ar putea fi publicat integral.

"Nimeni nu poate să extragă sau să redacteze într-un raport care este dat de o Comisie Internațională. Acum sînt discuții între BNM și Kroll să găsească soluția, încă nu există o decizie cînd, cum se va publica acest raport.

Lăsăm Kroll-ul să vină cu decizia respectivă, eu data trecută avînd raportul l-am făcut public, dacă și data aceasta voi avea acces voi decide ce să fac, dar cred că tot îl voi face public. Eu sînt cel care am făcut public raportul Kroll, chiar nu avem ceva de ascuns. Există o relație contractuală între BNM și Kroll care investighează și care a zis că trebuie să avem răbdare.

Aproape 900 de milioane au fost recuperate din lichidarea băncilor din primul an. Shor are prima pedeapsă. Eu nu știu de ce se tergiversează. Că-i Shor că-i Filat, nu contează cine, dar cei care stau în spatele acestui furt să răspundă pentru ceea ce au făcut,” a punctat Andrian Candu


Într-un comunicat de presă, Banca Națională anunță că va publica sinteza invesțigației Kroll imediat ce o va primi. BNM a discutat cu experții străini despre posibilitatea de a face publice doar unele informații din raport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?