Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost lansată cu succes prima rachetă care ar putea duce turiști în spațiu (VIDEO)

15 dec. 2017,, 03:30   Externe
2906 0

Blue Origin, firma de turism spațial deținută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a reușit să navigheze cu succes pentru prima oară capsula de turism spațial reutilizabil, scrie Daily Mail.

”Crew Capsule 2.0″ a ajuns pe orbită și s-a întors pe Pămînt avînd la bord un manechin de testare, numit Mannequin Skywalker, care „a avut o plimbare pe cinste”, a transmis Jeff Bezos.

Interiorul spațios al capsulei include scaune pentru șase călători, care vor putea vedea ce se întîmplă în jurul lor prin „cele mai mari ferestre din spațiu” atunci când firma va începe zboruri comerciale.

Lansat de la baza Blue Origin’s West Texas Launch Site, testul de ieri a inclus cea mai recentă versiune a rachetei New Shepard, reutilizabilă, primul său zbor în 14 luni.

În octombrie, Bezos a declarat că Blue Origin va duce turiști pe orbită „în următoarele 18 luni”.


Compania încă nu face rezervări și nu și-a publicat prețurile biletelor, iar persoanele interesate sunt nevoite să aștepte pînă cînd firma își va încheia testele.

Zborul experimental de marți a durat 10 minute. „Zborul de astăzi al New Shepard a fost un succes extraordinar”, a declarat Bob Smith, CEO al Blue Origin. „Acesta marchează zborul inaugural al capsulei de generație următoare, deoarece vom continua progresul pas cu pas în programul nostru de zbor de testare”.

Pe Twitter, fondatorul Blue Origin, Jeff Bezos, cel care are o avere estimată de peste 100 de milioane de dolari, a scris: „#NewShepard a avut un prim zbor de succes al Crew Capsule 2.0 astăzi. Completă cu ferestrele și cu manechinul nostru de testare. A avut parte de o plimbare grozavă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?