Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moscova vrea dezvoltarea dialogului politic cu Phenian

14 dec. 2017,, 11:20   Externe
1647 0

Moscova îşi doreşte să dezvolte dialogul politic purtat cu Administraţia de la Phenian, inclusiv la nivelul miniştrilor Apărării, a declarat, miercuri, Serghei Riabkov, adjunctul ministrului de Externe rus, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

Adjunctul ministrului rus de Externe: Moscova vrea dezvoltarea dialogului politic cu Phenian

"Coreea de Nord ne este vecină. Avem nevoie să dezvoltăm relaţiile cu această ţară, iar dialogul politic este foarte important. Folosim toate oportunităţile de a comunica direct şi vom continua să le folosim şi în viitor, inclusiv prin Ministrerul Apărării", a afirmat Serghei Riabkov.

O delegaţie a Ministerului rus al Apărării a ajuns, miercuri, la Phenian, pentru "a revizui politica de ameninţare reciprocă şi de intimidare", ea fiind condusă de către Victor Kalganov, directorul adjunct al Centrului de comandă pentru Apărăre Naţională din Rusia.

"Discuţiile cu americanii sînt în curs de desfăşurare, nu pierdem nicio ocazie de a discuta despre problema coreeană", a adăugat Riabkov.


Criza nord-coreeană a reprezentat unul dintre subiectele principale care au fost discutate în cadrul întîlnirii, de săptămîna trecută, între ministrul de Externe rus Serghei Lavrov şi secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson.

Oficialul american a declarat, marţi, că Washingtonul este pregătit să poarte discuţii cu statul nord-coreean fără condiţii prealabile, însă a adăugat că Phenianul va trebui să ia o decizie cu privire la programele sale balistice şi nucleare.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a salutat decizia Statelor Unite şi anunţul lui Tillerson, spunînd că este "o declaraţie constructivă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?