X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Roboții ar putea întîmpina vizitatorii la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo

14 dec. 2017,, 00:02   Externe
3022 0

Pentru a căra bagajele, a indica direcția sau a traduce din japoneză, mai mulți roboți ar putea fi aduși pe aeroportul din Tokyo în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2020, a anunțat marți unul dintre responsabilii de proiect, prezentînd șapte noi modele, relatează AFP.

O pisicuță cu blana mătăsoasă, mascota grupului de roboți prezentați, asigură traducerea în patru limbi străine. Modul de funcționare este simplu: vizitatorul vorbește în microfon, iar pisica-robot traduce imediat pe ecranul său integrat.

"Aveți nevoie de ajutor?" este fraza cu care călătorii ar putea fi întîmpinați de un robot umanoid care răspunde la numele de Cannelle. De un alb strălucitor, acest robot comunică cu vizitatorii grație sistemului său de inteligență artificială și le arată direcția ce trebuie urmată.

Un alt robot ar putea căra bagajele vizitatorilor pe aeroport.

Yutaka Kuratomi, reprezentantul operatorului Japan Airport Terminal, speră ca în 2020 terminalele să fie "înțesate de roboți" și să devină un lucru "normal" ca turiștii să comunice cu mașinile.


Ei pot ajuta mai ales vizitatorii străini care așteaptă cu nerăbdare ca Japonia să-și dezvăluie noua tehnologie pentru viitoarele Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aeroportul principal din Tokyo, Haneda, se pregătește pentru o creștere masivă a vizitatorilor în perioada desfășurării JO și speră ca roboții să compenseze lipsa de personal.

Roboții vor fi testați timp de o lună pe aeroportul din Haneda începînd cu 9 ianuarie anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?