Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Discuții privind consolidarea diasporei moldovenești din Rusia

13 dec. 2017,, 14:01   Societate
1854 0

La 9 decembrie 2017, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a avut loc întîlnirea Ambasadorului Andrei Neguța cu membrii Asociației nou create a absolvenților MGIMO din anii precedenți, începînd cu 2004, condusă de Cătălina Albu, absolventa anului 2014.

Salutînd pe cei prezenți, Ambasadorul a propus participanților la întîlnire să fie păstrat un minut de reculegere în memoria Conducătorului artistic al renumitului Ansamblu Național Academic de Dansuri Populare din Republica Moldova „Joc“, Vladimir Curbet, remarcînd contribuția enormă a maestrului în cultura Republicii Moldova.

A. Neguța a susținut crearea Asociației absolvenților MGIMO și a solicitat o comunicare mai intensă cu studenții actuali, pentru un schimb de experiență, precum și cu alți membri ai diasporei moldovenești din Rusia, pentru a fi mai unită și consolidată. Au fost puse în discuție și întrebări privind colaborarea absolvenților cu Ambasada, inclusiv participarea lor în organizarea evenimentelor culturale.

În același timp, la întîlnire participanții au abordat și componenta economică a Republicii Moldova, în particular, posibilitatea de a aplica abilitățile și experiența obținute pe timpul studiilor la universitate, în procesele economice ale țării.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?