Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Astăzi mii de creștini își serbează ziua numelui

13 dec. 2018,, 07:31   Societate
4870 0

Astăzi e sărbătoarea Sfîntului Andrei și mii de moldoveni care îi poartă numele își serbează ziua onomastică, notează NOI.md.

Multe lăcaşuri de cult poartă numele Sfîntului Andrei. Cea mai importantă este Peştera Sfîntului Andrei, o biserică adevărată, săpată în stîncă, în care se află un fel de pat, scobit iniţial în piatră, despre care tradiţia spune că pe el se odihnea Apostolul Andrei. Astăzi, cei aflaţi în suferinţă merg acolo pentru a-şi redobîndi sănătatea, petrecînd cîteva zile şi nopţi pe acest „pat al Sfîntului Andrei”.

Potrivit unor credințe populare, sărbătoarea bisericească a Sfîntului Andrei ținea doar pînă la prînzul zilei, după aceea fiind îngăduit să se lucreze. Conform altor obiceiuri, nu era voie a se munci întreaga zi, iar cei care încălcau această poruncă riscau să se îmbolnăvească, să aibă amețeli, să îi doară capul, să se înece, să fie arși cu apă fiarta, să fie bîntuiți de strigoi, să aiba coșmaruri, să fie atacați pe drum de animale ori să le mănînce lupii vitele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?