Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Malta a oferit o înaltă distincție ambasadorului moldovean (FOTO)

13 dec. 2017,, 11:41   Societate
2180 0

La 11 decembrie curent, Ambasadoarea Stela Stîngaci a fost decorată cu Ordinul Marea Cruce pro Merito Melitensi al Ordinului Suveran Militar de Malta, în semn de înaltă apreciere a contribuției sale la dezvoltarea relațiilor bilaterale și promovarea activă a inițiativelor social-umanitare.

Distincția a fost înmînată, în cadrul unei ceremonii solemne, de Locotenentul Marelui Maestru, Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto. Mulțumind pentru aprecierea acordată, Stela Stîngaci a exprimat gratitudine pentru asistența oferită și realizarea pe parcursul anilor a mai multor proiecte sociale și de caritate în Republica Moldova de către Ordinul Suveran de Malta.

Ordinul Marea Cruce pro Merito Melitensi, instituit în 1920, este o înaltă distincție a Ordinului Suveran Militar de Malta și se conferă persoanelor care aduc onoare și prestigiu Ordinului de Malta.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova şi Ordinul Suveran Militar de Malta au fost stabilite la 5 mai 2001. În prezent Ordinul are 133 misiuni diplomatice în lume, o agenție de ajutor umanitar și social internațională și 33 de corpuri naționale de voluntari, desfășurînd misiuni caritabile și proiecte sociale în peste 120 de țări, inclusiv în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?