Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Tolstoi: Moldova ar putea deveni un stat, rolul căruia l-a ratat Ucraina

12 dec. 2017,, 18:40   Politică
5566 8

Datorită legăturilor sale cu Rusia și apropierii de Europa, Moldova poate deveni un stat, al căruia rol l-a ratat Ucraina.

O astfel de opinie a fost exprimată de vicepreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Piotr Tolstoi, care a vorbit la Moscova în cadrul unei ședințe a Grupului interparlamentar de prietenie „Moldova-Rusia”.
După cum transmite agenția Infotag cu referire la „Ziarul parlamentar”, Tolstoi consideră că „legăturile istorice ale republicii, atît cu Rusia, cît și cu Europa, vor contribui la acest lucru”.
Politicianul a specificat necesitatea „dezvoltării relațiilor interparlamentare ale celor două țări în diverse domenii - umanitare, economice, culturale”.
„În plus, anul viitor, în republică este preconizată organizarea alegerilor parlamentare, iar experiența deputaților ruși în pregătirea către ele ar fi foarte utilă”, consideră Tolstoi.
„Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că visul european privind consfințirea statutul țării sale în Europa va atrage după sine o schimbare a modului de viață a Moldovei, va afecta independența și suveranitatea ei”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?