X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Coreea de Nord se îmbogățește datorită creșterii valorii bitcoin

12 dec. 2017,, 22:30   Externe
3214 0

Speculatorii nu sînt singurii care aplaudă creșterea spectaculoasă a bitcoin-ului. Potrivit specialiștilor americani și liderul nord-coreean, Kim Jong-un are motive să sărbătorească fiecare creștere a valorii criptomonedei, scrie CNN.

În ultimele luni, experții și oficialii spun că nord-coreenii au minat bitcoin sau au cerut moneda efectuarea plăților pentru diferite răscumpărări în moneda virtuală. De asemenea, mulți hackeri din Coreea de Nord au furat monedă digitală.

„Este cunoscut faptul că Phenianul atacă schimburile valutare virtuale”, a spus Lee Dong-geun, director al Agenției de Securitate și Interne a Coreeai de Sud. „Nu știm cît de mult a furat Coreea de Nord pînă acum, dar știm că poliția a confirmat încercările de hacking ale regimului”.

Bitcoin este un tip de criptocurrency care trăiește pe serverele de computere. Monedele virtuale sînt „minate” de algoritmi complexi și înregistrați într-un registru digital. Experții declară că este neclar cît de mult bitcoin și alte cripotmonede a acumulat Coreea de Nord.

Experții declară că Phenianul va continua să acumuleze criptomonede datorită din cauza creșterii prețului bitcoinului. Cea mai cunosuctă monedă virtuală a început anul sub 1.000 de dolari, dar a crescut cu peste 1.500%, depășind 18.000 de dolari pentru prima dată săptămîna trecută.


Dar trebuie spus că nu doar posibilitatea unor cîștiguri amețitoare fac bircoinul atrăgător pentru Coreea de Nord. Faptul că moneda digitală a fost concepută pentru a funcționa în afara controlului guvernelor sau băncilor îl fac atît de important pentru Phenian. Avînd sume importante în bitcoin, Coreea de Nord ar putea să efectueze tranzacții importante pe piața neagră foarte repede sau să-i transforme în orice monedă de pe glob dacă are nevoie de lichidități. „Ei ar putea face aceste tranzacții foarte repede … și să evite trasabilitatea banilor”, a spus Bryce Boland, șeful departamentului de tehnologie al companiei de securitate cibernetică FireEye.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?