Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Licitația pentru procurarea autobuzelor în Chișinău a fost anulată

12 dec. 2017,, 17:00   Capitala
3086 0

O nouă licitație organizată de Parcul Urban de Autobuze din Chișinău pentru procurarea a cîteva unități noi de transport a fost anulată printr-o decizie a Agenției Naționale pentru Soluționare a Contestațiilor, în urma unei plîngeri a agentului economic Carpat Belaz Service SRL.

Reprezentanții Carpat Belaz Service SRL s-au adresat la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, considerînd că au fost încălcate regulile de organizarea a concursului și că agentul economic care a cîștigat licitația, BMC TRUCK & BUS SA, a fost avantajat.

Mai exact, Carpat Belaz Service SRL susține că BMC TRUCK & BUS SA a specificat în ofertă că termenul de livrare a autobuzelor va fi de o zi și că acest termen de livrare este foarte mic, cu atît mai mult că vehiculele vor trebui vopsite sau revopsite ulterior, într-o culoare pe care reprezentanții Parcului Urban de Autobuze trebuiau să o anunțe după concurs.

Agentul economic care a contestat rezultatele licitației a sesizat Agenția și cu privire la punctul „consumul de combustibil” din caietul de sarcini. Acesta susține că firma BMC TRUCK & BUS SA a furnizat informații mincinoase cu privire la consumul de combustibil al unităților de transport propuse Parcului Urban de Autobuze, indicînd un consum de 26,4 l/100 km.

Totodată, contestatarul a avut pretenții și la punctul „capacitatea de încărcare”. Astfel, potrivit lui, compania care a cîștigat licitația a indicat la capacitatea de încărcare 110 persoane, iar alți doi ofertanți, cîte 105 persoane.

Mai mult, Carpat Belaz Service SRL se consideră dezavantajat pentru că el a indicat în ofertă 15 unități de transport, iar compania care a cîștigat, 13 unități.

La rîndul său, compania cîștigătoare BMC TRUCK & BUS SA a explicat faptul că are deja autobuzele în stoc și nu este o problemă ca acestea să fie livrate timp de o zi, de la semnarea contractului. Totodată, cu privire la consumul de combustibil și capacitatea de încărcare, reprezentanții companiei fac referire la evaluări făcute în acest sens de Registrul Auto Romîn.

Atît agentul economic BMC TRUCK & BUS SA, cît și Parcul Urban de Autobuze, au cerut Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor respingerea acestei contestații.

Totuși, reprezentanții Agenției au admis că termenul de livrare a autobuzelor indicat de cîștigător este unul ireal, dar a respins alte puncte ale contestării.

Într-un final, licitația organizată de Parcul Urban de Autobuze pe 3 noiembrie 2017 a fost anulată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?