X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Viceprimarul comunei Bubuieci, reţinut de ofiţerii CNA

11 dec. 2017,, 16:01   Societate
4231 0

Viceprimarul comunei Bubuieci a fost reţinut astăzi de ofiţerii CNA şi procurori în dosarul deposedării Primăriei de patru terenuri, prejudiciul cauzat estimîndu-se la aproximativ 1 000 000 de lei. Acesta se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore.

Potrivit materialelor cauzei, viceprimarul, împreună cu secretarul Consiliului şi un complice, urmărind scopul înstrăinării a patru terenuri, ce aparţineau primăriei, ar fi identificat persoane, din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, iar ulterior le-a vîndut acele loturi. După ce au intrat în posesia bunurilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului care, în cele din urmă, le-a vîndut unor terţi.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul articolului 327 Cod penal – abuzul de serviciu – infracţiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Cazul este în curs de cercetare, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorii anticorupţie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?