X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Poleiul face victime: 30 de persoane au ajuns la spital

11 dec. 2017,, 17:10   Societate
1792 0

Gheţuşul face victime. 30 de persoane au ajuns în ultimele două zile la spital cu traumatisme după ce au căzut pe stradă.

Informaţia a fost prezentată de către şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu. Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, este nemulţumită de situaţie şi cere măsuri de urgenţă.

În ultimele zile, din cauza gheţuşului şi a poleiului chişinăuienii se tem pentru sănătatea lor şi încearcă să fie mai atenţi atunci cînd merg pe stradă. Asta pentru că majoritatea trotuarelor nu sînt presurate cu material antiderapant.

Situaţia a trezit nemulţumiri şi din partea primarului general interimar al Capitalei, Silvia Radu. Edilul cere responsabililor măsuri de urgenţă.

"Este o creştere în ultima săptămînă cu cea precedentă cu 30 de cazuri. Acei care au necesitat au fost transportaţi la departamentele de medicină urgentă din spitale. Este legat cu gheţuşul", a spus şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu.


"Două zile, 30 de cazuri, noi nu putem să tolerăm situaţia asta, eu vă rog foarte frumos. Eu nu văd ca Direcţia dumneavoastră să intervină unde este necesar", a spus primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu.

În acest an pentru evitarea formării gheţuşului pe trotuare, autorităţile folosesc pentru prima dată pe lîngă clorură de calciu şi sare şi un nou tip de material antiderapant ecologic.

Muncitorii nu cunosc încă deocamdată care este cantitatea optimă de soluţie ce necesită a fi stropită, fapt ce creează întîrzieri.

"Am acţionat cu material antiderapant lichid, acea soluţie ecologică pe care am anunţat-o şi nu demult. Am aplicat-o pe trotuare însă din motive că sîntem pentru primul an, e prima încercare cînd lucrăm cu dînsul cumva nu a fost aplicată cantitatea necesară pentru a acţiona de îndată la topirea şi la prevenirea poleiului", a spus şeful secţiei Proiecte din cadrul Direcţiei Locativ-Comunale a Capitalei, Vasile Efros.

Pentru întreg sezonul de iarnă autorităţile au pregătit să presoare pe trotuarele Capitalei 250 de tone de sare, 30 de tone de clorură de calciu şi 20 de tone de soluţie ecologică. În cazuri excepţionale municipalitatea spune se va interveni şi cu nisip.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?