X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Primul caz de gripă din acest sezon a fost înregistrat în raionul Rîşcani

9 dec. 2017,, 19:01   Societate
3179 0

Primul caz de gripă din acest sezon a fost înregistrat în raionul Rîşcani. Potrivit medicilor de la Centru Naţional de Sănătate Publică, pacientul a fost tratat acasă.

Gripa este o boala acută şi foarte contagioasă. Principalele simptome sînt febra, frisoanele, durerile musculare şi de cap şi tusea. Pentru a evita infectarea cu virusul gripal, specialiştii recomandă purtarea măştii de protecţie şi evitarea locurilor aglomerate.

"Hainele trebuie să fie corespunzătoare temperaturii din exterior, în încăpere regimul temperaturii trebuie să fie de 22 - 23 de grade, de 2-3 ori să aerisească încăperile. Mai multe ceaiuri, fructe şi legume", a declarat medicul de la Centrul Naţional de Sănătate Publică, Ştefan Gheorghiţă.

Oamenii preferă remediile naturiste pentru a se păzi de boală:

"Miere de albini, lămîie, dacă ajungem la febră ne adresăm la medic."


"Mai multe vitamine, fructe şi pînă acum nu este aşa rece, dar oricum trebuie căciulă şi fular."

"Medicamentele nu le-am folosit niciodată. Cu izvar nu răcesc."

"Apelez metodele cu ceaiuri, cu lămîie, cu stropirea gîtului."

Totuşi, dacă automedicația nu îşi face efectul, este nevoie de consultaţia specialistului. Farmaciștii susţin că, în această perioadă, numărul persoanelor răcite este în creştere.

"Omul vine şi cere ceva împotriva gripei, împotriva, dacă guturaia merge. Recomandăm pacheţele de primit împotriva gripei şi recomandăm, se primeşte, ceaiuri 16.40 Antibiotice cu reţeta medicilor", a declarat farmacista Valentina Cruşcova.

Cea mai sigură metodă de prevenire a gripei este vaccinarea.

În acest an, Moldova a primit un lot de 200.000 de doze de vaccinuri, care au fost deja administrate pacienţilor din toată ţara.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, din octombrie pînă acum, în ţară, s-au înregistrat peste 67.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?