X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Chișinău a fost inaugurat Oficiul de Legătură NATO

8 dec. 2017,, 11:00   Politică
3951 14

Oficiul de Legătură NATO la Chişinău a fost inaugurat astăzi, relatează NOI.md.

La eveniment au participat secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice, Rose Gottemoeller, și prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit premierului, Oficiul de Legătură va facilita participarea Moldovei la toate activităţile de cooperare cu NATO şi va contribui la realizarea unor proiecte importante pentru ţara noastră.

„Astăzi este o zi de o însemnătate deosebită pentru relațiile bilaterale RM-NATO, acțiune care se încadreaza în viziunile și acțiunile Guvernului si vine să implementeze Acordul de înfiintare a Oficiului de Legatură NATO, semnat la Bruxelles în noiembrie 2017”, a notat Filip.

Premierul a menționat că NATO respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova.


„Neutralitatea nu înseamnă izolare, Moldova este deschisă pentru preluarea celor mai bune practici care ar duce la dezvoltarea Armatei Naționale și ne-ar face mai puternici”, a mai menționat prim-ministrul.

Totodată, Rose Gottemoeller a precizat că, prin intermediul Oficiului de legătură NATO deschis astăzi la Chișinău, se dorește o siguranță militară mai bună a țării noastre.

Ţara noastră colaborează cu organizaţia internaţională din 1991, atunci cînd Moldova a devenit membru al Consiliului de Cooperare Nord-Atlantic.

Deschiderea Oficiului a avut loc pe fundalul acțiunilor de protest ale reprezentanților PSRM, care se opun vehement acestei acțiuni.

Socialiștii califică acest pas drept „o încălcare gravă a neutralității constituționale a Republicii Moldova”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?