X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Scena Nașterii Domnului și un brad de Crăciun inaugurate în Piața Sf. Petru din Roma

9 dec. 2017,, 00:01   Externe
2760 0

Scena Nașterii Domnului, avînd ca temă caritatea și mila, și un brad de Crăciun de 28 de metri înălțime din Polonia au fost inaugurate joi seara în Piața San Pietro din Roma, cu mai puțin de trei săptămîni înainte de Crăciun, informează AFP.

"În fiecare an, Scena Nașterii și bradul ne vorbesc prin limbajul lor simbolic", a amintit Papa Francisc joi dimineața. 'Acestea sînt semnele compasiunii Tatălui ceresc, a prezenței sale și a apropierii de umanitate', a subliniat pontiful la primirea arhiepiscopului de Warmia și a episcopului de Elk, orașe din nord-estul Poloniei, regiune din care provine bradul.

În cadrul aceleiași audiențe, Papa i-a primit pe cîțiva dintre copiii internați în secțiile de oncologie sau din regiunile din centrul Italiei afectate de cutremurele din 2016, care au realizat globurile cu care a fost împodobit bradul.

"Copacul care se întinde către înălțimi ne îndeamnă să ajungem la cele mai înalte daruri", în timp ce "în simplitatea ieslei ne întîlnim și contemplăm duioșia lui Dumnezeu manifestată în copilul Iisus", a declarat Papa.

Iluminate la sfîrșitul zilei în prezența a cîteva mii de persoane, Scena Nașterii Domnului și pomul de Crăciun vor rămîne în Piața Sf. Petru pînă în noaptea de 7 ianuarie.


În fiecare an, bradul de Crăciun din Vatican provine din diverse regiuni ale Italiei sau din alte țări europene. Acest obicei a fost introdus în urmă cu 35 de ani de Papa Ioan Paul al II-lea, născut în Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?