Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Plahotniuc în SUA: Moldova este ţinta unui război hibrid din partea Rusiei

7 dec. 2017,, 12:19   Politică
5214 19

Republica Moldova este ţinta unui război hibrid din partea Federaţiei Ruse, care include o propagandă agresivă, măsuri economice defavorabile, precum şi susţinerea forţelor politice proruse din ţară.

Declarația a fost făcută de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în cadrul primelor întrevederi cu Will Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, Christopher Andrew Coons, senator în Senatul SUA, şi cu Markwayne Mullin, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Oklahoma.

Vlad Plahotniuc a menţionat că trupele ruse continuă să se afle pe teritoriul Republicii Moldova şi că ţara noastră insistă pe retragerea acestora.

Discuţiile s-au axat pe subiecte de interes internaţional, cu accent pe situaţia din Republica Moldova şi din regiune.

Referindu-se la politica internă, liderul democrat a subliniat că viitoarele alegeri parlamentare au o miză foarte mare pentru viitorul Republicii Moldova. „Important este să menţinem cursul european şi să nu permitem preluarea puterii de către forţele proruse”, a afirmat preşedintele PDM.


Will Hurd a apreciat eforturile Republicii Moldova pe calea apropierii de Vest, afirmînd că Rusia reprezintă o preocupare pentru Statele Unite. Acesta a exprimat, totodată, regretul că acordurile internaţionale privind regiunea transnistreană (inclusiv decizia summitului OSCE de la Istanbul din 1999) nu au fost respectate.

La rîndul său, senatorul Christopher Andrew Coons, în cadrul întrevederii cu Vlad Plahotniuc, a afirmat că realizează importanţa Republicii Moldova în regiune, inclusiv rolul pe care l-a jucat şi îl va putea juca în raport cu alte state din aceeaşi zonă, precum Ucraina şi Georgia. Coons a mai afirmat faptul că înţelege la fel de mult eforturile şi progresul făcut de ţara noastră, ca şi riscurile existente privind conflictul îngheţat prin care trece Republica Moldova.

La rîndul său, congresmanul Markwayne Mullin a afirmat, în cadrul întrevederii cu preşedintele PDM, că susţine ferm obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova. Totodată, oficialul american a menționat că sprijină total eforturile de combatere a acţiunilor ostile din partea Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?