X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Unde sînt fabricate decoraţiunile de Crăciun care împodobesc metropolele

8 dec. 2017,, 05:01   Externe
2798 0

Globulețele de Crăciun fabricate într-un orăşel din Polonia împodobesc Casa Albă, reședința Reginei Elizabeta a II-a sau Turnul Eiffel. Acolo, meșterii confecționează jucării de diferite forme și dimensiuni.


Materia primă pentru bibelouri o reprezintă un tub de sticlă. Unul dintre capetele acestuia este încălzit la o temperatură de peste 600 de grade, după care, meșterul suflă în celălalt capăt pentru a-i da formă globulețului.

Ulterior, jucăria trece printr-un proces de prelucrare chimică și este ornamentată. Cel mai ușor de fabricat sînt jucăriile clasice.

"Producem jucării de diferite forme și este greu să alegi care este cea mai frumoasă. Cele care au forme mai sofisticate sînt foarte interesante, dar greu de fabricat", a spus un bărbat.

Fabrica vinde anual peste un milion de decorațiuni de Crăciun, majoritatea în Statele Unite și Europa. Printre clienții de lux se numără și familia președintelui Statelor Unite.

"Globurile noastre sînt foarte populare în Statele Unite pentru că, după părerea mea, sînt unice în felul lor. Cel mai frumos lucru este că ornamentele noastre împodobesc deja de 20 de ani Casa Albă", a spus un bărbat.

Fabrica din apropierea Varșoviei are 50 de angajați permanenți și 150 sezonieri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?