Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Securizarea spațiului mediatic este un remediu de autoapărare a statului

7 dec. 2017,, 09:21   Societate
2350 1

Proiectul de lege propus de Partidul Democrat care prevede securizarea spațiului mediatic este un remediu de autoapărare a statului de propaganda străină.

De această părere este analistul politic Anatol Țăranu, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.


În opinia analistului, tot ce este legat de încercarea de a denigra Uniunea Europeană, valorile europene, de a o prezenta ca un paradis al gay-lor, al desfrînării înseamnă propaganda care creează o anumită conștiință socială, politică în Republica Moldova și care blochează tot ceea ce se numește orientarea europeană. „Îi debusolează pe cetățenii noștri și în așa fel, practic, această propagandă se opune scopului nostru fundamental care se numește integrarea europeană a Republicii Moldova”, spune Anatol Țăranu. În asemenea situație, statul este nevoit să întreprindă măsuri de autoapărare.


Deputatul democrat Corneliu Mihalache a afirmat că în legislația Republicii Moldova acum pentru prima dată apare noțiunea de propagandă. Deputatul consideră că propaganda externă este mult mai periculoasă decît cea de interior. „Propaganda externă este, de fapt, o imixtiune în spațiul informațional al Republicii Moldova și în treburile interne ale statului. Are efect asupra conștiinței populației”, spune Corneliu Mihalache.

Deputatul spune că în cazul propagandei nu poate fi vorba de libertatea de exprimare pentru că este manipularea opiniei publice și chiar o diversiune.

Miercuri, 6 decembrie, PDM a propus introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului din această săptămînă a proiectului de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, prin care se instituie un mecanism de asigurare a securităţii informaţionale a statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?