Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În raionul de baștină a lui Pavel Filip a fost deschis un Centru multifuncțional

6 dec. 2017,, 16:51   Societate
2802 2

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea primului Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova.

Prin crearea acestuia se reduce birocraţia, iar cetăţeanul are acces la servicii mai calitative, oferite la preţuri optime şi într-un timp redus.


„Mă bucur să particip la acest eveniment, nu doar pentru că este primul Centru multifuncţional din ţară, dar și pentru că se deschide aici, la Străşeni, unde este raionul meu de baştină. Preconizăm, timp de jumătate de an, să avem asemenea centre în fiecare raion din Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.


Centrul multifuncțional va presta servicii publice oferite anterior de către cinci întreprinderi de stat: ÎS CRIS „Registru”, ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă și Camera de Licențiere.
Premierul Pavel Filip a menţionat că deschiderea ghișeului unic de prestare a serviciilor publice este parte a reformei administrației publice centrale, implementată de Guvern. Această reformă are drept obiectiv depolitizarea instituțiilor de stat și apropierea autorităților de cetățeni.


Prim-ministrul a specificat că după simplificarea procedurii de eliberare a actelor, urmează reducerea numărului actelor de care cetăţeanul are nevoie în relaţia sa cu statul. Unicul act va fi buletinul de identitate. Restul informaţiei despre cetăţean se va regăsi în registrele de stat.



În următoarele şase luni, urmează a fi deschise încă 34 de Centre multifuncționale în toate raioanele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?