X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina a început să importe petrol din Moldova

6 dec. 2017,, 15:10   Economie
5910 2

Ucraina a început să importe petrol din Republica Moldova.

Acest lucru a fost comunicat de mass-media ucraineană, cu referire la compania „Consulting Group A-95”, care studiază piața ucraineană de combustibil și cele mai multe tipuri de produse petroliere, informează NOI.md.

După cum s-a menționat, la sfîrșitul lunii noiembrie, 22,2 tone de petrol produse de Arnaut Petrol (Moldova) au fost livrate Ucrainei. Se subliniază că aceasta este prima pentru perioada previzibilă de furnizare a petrolului moldovenesc Ucrainei.

Importatorul de ulei din Moldova a fost compania ÎP „Diamant”. Pe lîngă uleiul din Moldova, această companie importă și condensatul de gaz din România. În noiembrie, aceasta a furnizat Ucrainei aproximativ 90 de tone de materie primă. Conducerea companiei a refuzat să comenteze această livrare.

Potrivit resursei de internet enkorr, petrolul din Moldova este livrat la Kagarlîk (regiunea Kiev), unde funcționează o minirafinărie.


Conform datelor oficiale ale Biroului Național de Statistică, Republica Moldova, în ianuarie-septembrie 2017, comparativ cu aceeași perioadă din 2016, și-a crescut exporturile de petrol și produse petroliere de 2,8 ori – pînă la 12 milioane de dolari SUA. Ponderea produselor petroliere în totalul exporturilor moldovenești a crescut timp de un an de la 0,3% la 0,73%.

Republica Moldova este cunoscută ca un importator de petrol net și, potrivit experților, e vorba fie de reexportul lor, fie despre livrările peste hotare de țiței extras în sudul Moldovei, unde se explorează zăcămintele de petrol, sau a combustibilului diesel rezultat din rafinarea petrolului la rafinăria Comrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?