X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Kiev protestatarii au opus rezistență polițiștilor, care încercau să-l găsească pe Saakașvili

6 dec. 2017,, 12:50   Externe
2238 0

Dimineață polițiștii au descins în orășelul din corturi, de lîngă clădirea Radei Supreme, în căutarea fostului președinte al Georgiei și fostului guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a declarat pentru RIA Novosti unul dintre protestatari.


"La ora 06:00 (07:00 ora Moscovei) aceștia au descins în grup. Am opus rezistență. Opt băieți au fost răniți, medicii noștri le-au acordat ajutor, doi dintre ei au comoție și au fost trimiși la Spitalul de Urgență cu ambulanța", a declarat protestatarul.

Potrivit spuselor lui, cîteva zeci de polițiști îl căutau pe Saakașvili, protestatarii însă nu l-au predat autorităților. Locuitorii lagărului din corturi au povestit că Poliția a folosit gaze lacrimogene în timpul ciocnirilor.

După cum relatează corespondentul RIA Novosti, acum în orășelul din corturi se află cîteva sute de oameni, printre care sînt mulți oameni în uniforme de camuflaj. Mulți țin scuturile, luate de la organele de forță. Pe pămînt, unde au avut loc ciocnirile, se văd urme de sînge.

Protestatarii au adus anvelope și cărămizi, cu care au de gînd să-i înfrunte pe reprezentanții organelor de forță. Din anvelope ei au ridicat cîteva baricade.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?