X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Delegația moldovenească participă la Forumul de Afaceri de la Moscova

6 dec. 2017,, 11:01   Politică
2460 2

Delegația moldovenească, reprezentată de deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor (PCRM) Vladimir Golovatiuc și consilierul președintelui Republicii Moldova pe probleme economice, Elena Gorelov, participă la Forumul de Afaceri ruso-transnistrean, care a fost deschis la Moscova, la 5 decembrie.

Pe site-ul oficial al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova este prezentată informația cum că "Vladimir Golovatiuc a prezentat raportul "Aspirațiile euroasiatice ale Moldovei și perspectivele sale economice", în care a atras atenția asupra necesității intensificării investițiilor în capitalul întreprinderilor moldovenești existente, creării de societăți mixte, în special, în domeniul prelucrării produselor agricole.

Deputatul a menționat, de asemenea, "necesitatea creării întreprinderilor moldovenești orientate spre exportul pe piața rusă".

Gorelova a prezentat discursul pe tema: "Proiectele comune de afaceri ca potențial pentru aprofundarea cooperării". Consilierul prezidențial a subliniat necesitatea "dezvoltării cooperării tripartite în acest domeniu - crearea unor proiecte comune moldo-transnistrene-ruse, deosebit de importante în contextul reglementării transnistrene".

Delegația Transnistriei este reprezentată de premierul Alexandru Martînov, reprezentanții Camerei de Comerț ai Transnistriei, ai Ministerului Agriculturii și Resurselor Naturale, precum și ai mediul de afaceri: Fabrica de vinuri KVINT, Compania Textilă Tirotex, Fabrica de conserve Camenica și altele.


Dialogul întreprinzătorilor din Rusia și Transnistria este organizat de organizația publică rusă "Delovaia Rossia". Partea rusă este reprezentată de președintele acesteia Alexei Repic, membru al Consiliului de Coordonare al "Delovaia Rossia", de ambasadorul în domeniul afacerilor în Moldova și Transnistria Igor Ciaika, precum și de reprezentanți ai Guvernului regiunii Moscova și ai diferitelor ministere de profil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?