Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Voievozii din Criuleni au adus aur din Muntenia (FOTO/VIDEO)

6 dec. 2017,, 09:11   Sport
3009 0

Sportivii din raionul Criuleni, care pe 2 decembrie au participat la Cupa Coloseum Tournament din Ploiești, România, au revenit cu medalii acasă, relatează NOI.md.

În cadrul competiției și-au pus puterile la încercare circa 300 de sportivi atît din România, cît și din Republica Moldova, iar la unele categorii de greutate au participat cîte 12 competitori.

La cupa Coloseum Tournament au participat: cluburile de elită Scorpion Iași și Clubul fraților Stoica din România, pe cînd Republică Moldova a fost reprezentată de selecționata Federației de Luptă Națională „Voievod”, ghidată de președintele acesteia, Nicolae Pascaru.


Voievozii au fost antrenați de Adrian Burunsus, Victor Pîrău, Oleg Sclifos și Serghei Stoler. Cei opt sportivi din Republica Moldova au adus acasă 2 medalii de aur, 1 de argint și 5 de bronz.

Sportivii care s-au remarcat:

  • Vlad Cotovici (Hruşova) -25 kg – medalie de aur
  • Dumitru Balan (Mălăieştii Noi) -55 kg – medalie de argint
  • Andrei Halupa (Dubăsarii Vechi) -45 kg – medalie de bronz
  • Cătălin Pisarenco (Dubăsarii Vechi) -40 kg – medalie de bronz
  • Sorin Morozinschii (Todireşti) -30 kg – medalie de bronz
  • Marin-Ilie Ţicău (Todireşti) -30 kg – medalie de aur
  • Marius Covali (Chișinău) -50 kg – medalie de bronz
  • Antonina Novicova (Chișinău) -55 kg – medalie de bronz


După revenirea acasă, voievozii au fost întîlniți de președintele Raionului Criuleni, Veaceslav Burlacu, care i-a felicitat pe sportivi pentru rezultatele remarcabile obținute. Totodată, el le-a oferit în dar drapelul Raionului Criuleni.

Datorită victoriilor obținute de sportivi, în viitorul apropiat, în localitatea Dubăsarii Vechiva fi restaurată o sală sportivă pentru lupte.

Directorul școlii sportive, Iulian Ceban, a menționat că cei mai buni sportivi vor fi decorați în cadrul Galei Școlii Sportive din Criuleni.

În același timp, grație implicării active a șefului Direcției educație a Consiliului Raional Criuleni, Vladimir Soltanici, și specialistului programelor de tineret Ion Vlas, în Criuleni s-a reușit organizarea a zeci de seminare, cantonamente, tabere de vară, festivaluri sportive și șase ediții ale Cupei Președintelui Raionul Criuleni, în cadrul cărora au participat peste 300 de sportivi din peste 30 de raioane ale țării, inclusiv din stînga Nistrului.

În cadrul Cupei Președintelui raionului Criuleni, sînt împărțite trofee ale prieteniei între raioanele țării și sînt premiați cei mai buni sportivi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?