Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cinci persoane cu nevoi speciale și cinci agenți economici, premiați

6 dec. 2017,, 09:32   Societate
4516 0

Cinci persoane cu nevoi speciale care au reuşit să se angajeze cu succes pe piaţa muncii în pofida deficienţilor pe care le au, dar şi cinci agenţi economici care au angajat în cîmpul muncii persoane cu dizabilităţi au fost premiaţi ieri seara, 5 decembrie, în cadrul Galei Remarcabilităţii, ediţia a III-a, transmite IPN.

Premiul pentru adaptarea rezonabilă a locului de muncă la condiţiile persoanelor cu dizabilităţi a fost acordat companiei „McDonald's”, unde activează patru persoane cu nevoi speciale. Aceştia au un timp de muncă mai redus, pauze de masă, ceai, cafea şi concedii de odihnă mai lungi, comparativ cu ceilalţi angajaţi. Premiile pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi prin angajarea asistată au mers către firmele „Frunctul” din comuna Truşeni, municipiul Chişinău şi „Oil Tech” din oraşul Chişinău. Companiile respective au în calitate de angajaţi, cîte trei persoane cu nevoi speciale.

Trofeele la categoria angajatorul remarcabil pentru angajarea celor mai multe persoane cu nevoi speciale au fost înmînate companiei „Moldretail”, care deţine reţeaua de markete „Linela” şi firmei „HR-Consulting”. Companiile respective au în calitate de angajaţi şase, şi respectiv două, persoane cu dizabilităţi. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a acordat trofee la cinci persoane cu nevoie speciale care au reuşit să se angajeze cu succes pe piaţa muncii în pofida deficienţilor pe care le au. Este vorba de Andrei Malanca, Dumitru Focşa, Ion Cuciulevschi, Ludmila Ababii şi Galina Bezveşnicov.

„Acţiunile celor care s-au ales cu premiile respective vin să motiveze alţi angajatori să acţioneze la fel, dar şi să motiveze persoanele cu dizabilităţi să fie mai active pe piaţa muncii. Împreună putem reuşi, putem fi solidari cu persoanele cu nevoi speciale şi ne putem mobiliza eforturile”, a spus ministrul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Stela Grigoraş, la ceremonia de premiere.

„Scopul concursului este de a promova angajarea în cîmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi şi a aprecia aptitudinile acestor persoane cu nevoi speciale. Cu şi fără dizabilităţi, cu toţii sîntem membri ai aceleiaşi comunităţi, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii”, a spus Vitalie Meşter, directorul executiv al Centrului de Asistenţă Juridică pentru Persoanele cu Dizabilități.

Gala Remarcabilităţii, ediţia 2017, a fost organizată de către Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Asociația „Motivaţie”, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, Asociația Eco-Rezeni, Centrul Media pentru Tineri și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu suportul financiar al Reprezentanței IM Swedish Development Partner, Ministerul Federal al Muncii, Afacerilor Sociale și Protecției Consumatorului din Austria și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?