X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova, în pragul unei epidemii de gripă

4 dec. 2017,, 17:11   Societate
3260 0

Cazurile de infecții respiratorii acute înregistrate săptămîna trecută pe întreg teritoriul țării au crescut cu peste 14% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, după ședința săptămînală de astăzi a serviciilor Primăriei, relatează Moldpres.

Potrivit sursei citate, săptămîna trecută au fost înregistrate pe întreg teritoriul țării peste 7200 de cazuri de viroze. „Cifra constituie 205 cazuri în raport cu 100 de mii de cetățeni, ceea ce înseamnă că ne aflăm sub pragul epidemic. Cazuri de gripă în această perioadă nu au fost depistate, a existat doar o suspiciune în raionul Rîșcani, însă aceasta nu a fost confirmată în laborator, ci doar la nivel de simptome”, a spus Moldovanu.

Totodată, pe parcursul săptămînii trecute, în capitală s-au înregistrat peste 2200 de cazuri de viroze, în scădere cu aproximativ 100 de cazuri față de săptămîna trecută. „Cel mai mult au fost afectați copiii – 1620 cazuri, în special cei pînă la vîrsta de 6 ani. Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii este suprasolicitat, iar micuții sînt direcționați la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, a specificat Moldovanu.

Medicii atenţionează populaţia să consume cît mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?