Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BM va ajuta Moldova să digitalizeze economia națională

4 dec. 2017,, 12:30   Economie
1959 3

Banca Mondială (BM) va coopera cu Moldova în domeniul digitalizării economiei naționale și îi va oferi asistența necesară în acest scop.

Acest fapt a fost discutat la o întrevedere pe care secretarul de stat în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Vitalie Tarlev, a avut-o cu delegația Băncii Mondiale (BM), condusă de Siddhartha Raja, expert în domeniul tehnologiei și locurilor de muncă, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al MEI, Vitalie Tarlev a menționat că digitalizarea sectoarelor economiei naționale va crește productivitatea, inovația și conectarea la piețele externe, precum și va crea noi locuri de muncă, prin deschiderea unor startupuri digitale.

Principalele obiective ale vizitei delegației BM constituie familiarizarea cu situația actuală și principalele oportunități și provocări pentru digitalizarea mai vastă a diverselor sectoare a economiei, menite să sprijine creșterea productivității, inovația și conectarea la piețe externe.

Echipa BM și MEI a discutat analizele disponibile privind ecosistemul de startupuri digitale, pentru a identifica potențialele politici publice ce urmăresc stimularea inovării și sporirea creării locurilor de muncă digitale.


Vitalie Tarlev a trecut în agenda progresele Ministerului Economiei și Infrastructurii pe domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, oferind detalii privind rezultatele înregistrate la promovarea inițiativelor prioritare precum Legea privind parcurile IT și rețeaua națională a centrelor de excelență în domeniul IT.

Delegația BM a apreciat înalt rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și în special inițiativa privind parcurile IT virtuale.

Vitalie Tarlev a salutat implicarea activă a partenerilor echipei Băncii Mondiale în procesul de armonizare a pieței digitale a Republicii Moldova cu cea a Uniunii Europene prin dezvoltarea și implementarea unor programe în domeniul IT, ce urmărește sporirea numărului de locuri de muncă digitale. De asemenea, Moldova este recunoscătoare BM pentru acordarea suportului în dezvoltarea competitivității altor domenii prioritare, prin dezvoltarea Programului de bandă largă și asigurarea nivelului ridicat de securitate cibernetică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?