X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Exerciții militare Coreea de Sud-SUA fără precedent

4 dec. 2017,, 14:10   Externe
1895 0

Coreea de Sud și Statele Unite au dat astăzi startul celor mai ample exerciții aeriene de pînă acum.

Asta după ce, la o săptămînă Coreea de Nord a testat o rachetă intercontinentală în cadrul programului balistic care a provocat tensiuni la nivel global.

Exercițiul militar numit „Vigilant Ace” mobilizează zeci de mii de militari și sute de avioane, relatează Reuters.

„Vigilant Ace” este un exercițiu care se desfășoară anual, însă cel de anul acesta este unul fără precedent în ceea ce privește mobilizarea. Mai precis, aproximativ 230 de avioane iau parte la acest exercițiu militar. Totodată, circa 12.000 de militari americani se vor alătura trupelor sud-coreene.

Astfel, spre deosebire de manevrele din anii precedenți, cele de anul acesta sînt mult mai ample în ceea ce privește dimensiunea și intensitatea, avînd ca scop să exercița presiuni militare asupra Phenianului, la o săptămînă după ce regimul a efectuat un test balistic, în urma căruia a anunțat că poate lovi orice țintă de pe teritoriul SUA.


În acest context, SUA au mobilizat șase avioane „invizibile” F-22 Raptor, care sînt nedetectabile de sistemul antiaerian nord-coreean. Este pentru prima oară cînd șase F-22 Raptor participă la manevrele comune Coreea de Sud-SUA, după cum a anunțat Seul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?