X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A venit iarna în Iakutia. Evenimentul a fost marcat printr-un festival inedit

3 dec. 2017,, 21:01   Externe
2925 0

A plecat la magazin și nu s-a mai întors acasă. Un băiat, de nouă ani, din satul Chiștelnița, raionul Telenești este căutat de aseară de rude, săteni şi de oamenii legii, după ce a dispărut fără urmă.

Potrivit autorităţilor, nu este prima dată cînd copilul dispare. El a mai plecat de cîteva ori, dar a revenit de fiecare dată viu şi nevătămat, după ce a vagabondat pe străzi.

Grigore Savciuc este elev în clasa a IV-a. Tatăl său spune că ultima dată şi-a văzut copilul vineri seară cînd l-a trimis l-a magazin.

" Eu l-am trimis pe dînsu la magazin să cumpere pîine şi i-am zis dă-mi geanta să mă uit dacă ţi-ai făcut lecţiile. Am văzut că nu vine şi am sunat la magazin, deja nici acolo nu mai era", a spus tatăl băiatului dispărut.

Mai tîrziu, minorul a fost văzut de vînzătoarea magazinului din satul vecin.

"O fost un copil, mi-au arătat fotografia şi nu ştiu dacă e el. Reporter: Ce a cumpărat? Răspuns: A cumpărat o pîine şi portocale", a spus vînzătoarea de la magazin.

Poliţiştii au început căutările încă de vineri seara.

"Imediat grupa operativă în deplină componenţă s-a deplasat locului. Au fost orientate obştimea, toate forţele din localitate, administraţia publică locală în vederea depistării şi identificării locului aflării minorului", a spus şeful-adjunct al Secţiei IF a IP Teleneşti , Andrei Cebanu.

Mama biologică a minorului a decedat acum cîţiva ani, iar copilul trăieşte cu tatăl său şi concubina acestuia. Asistentul social a declarat că familia se află la evidenţă, după ce băiatul a fugit de mai multe ori de acasă. El a fost consultat de un psiholog, dar şi de un psihiatru, iar specialiştii au declarat că acesta nu are probleme psihice.

"Este a doua sau a treia oară cînd fuge de acasă sau abandonează şcoala au mai fost cazuri. În rest este un caracter liniştit, un copil care nu prezintă pericol", a spus asistentul social satul Chiştelniţa, Lucia Savin.

Primarul, Constantin Ciobanu presupune că băiatul fuge de acasă, pentru că suferă enorm în urma trecerii în nefiinţă a mamei sale.

"Să vă spun sincer şi mie îmi pare rău de acest copil. Este un copil foarte deosebit, dar din ce cauză face asta nu pot să înţeleg. Cînd ultima dată a dispărut, ne-au spus cineva de la magazin că el a procurat nişte colăcei şi umbla şi îi dădea prin sat de sufletul mamei lui" , a spus primarul staului Chiștelnița, Constantin Cebanu.

Oamenii legii roagă pe cei care l-au văzut sau cunosc unde se află copilul să-i contacteze la numerele de telefon: 0 258 22980 sau 69089955.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?