X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Istorii inedite din culise documentarului „Istoria Moldovei” (VIDEO)

1 dec. 2017,, 14:01   Societate
5571 8

Documentarul „Istoria Moldovei” a reprezentat o revelație pentru publicul moldovenesc. În cea de-a doua parte vor fi descoperite noi detalii din istoria țării noastre, adesea necunoscute și neștiute de mulți dintre noi.

Producătorii documentarului propun spectatorilor mai multe scene artistice în care sînt redate momentele cruciale din procesul de formare a Moldovei ca stat.

Potrivit Nataliei Anisimova, producator-regizor al documentarului, cel mai dificil lucru pentru echipa de creație a fost să constate veridicitatea datelor istorice, întrucît diferite evenimente istorice importante ale țării nostre au și interpretări diferite.

Într-un interviu pentru portalul NOI.md, Anisimova a dezvăluit detalii inedite din culisele realizării unuia dintre cele mai importante proiecte cinematografice din acest an.

Regizorul a recunoscut că s-a depus o muncă colosală, la care și-au pus umărul numeroși istorici și oameni de știință, dar și producători de televiziune, actori, jurnaliști și mulți alții.


Deși, pentru rolul lui Ștefan cel Mare s-au făcut numeroase castinguri, totuși cel care l-a interpretat pe marele domnitor al Moldovei nici măcar nu a fost actor, dar un membru al echipei de producție, pirotehnician și cascador de profesie, care s-a contopit perfect cu personajul pe care l-a jucat.

Mai multe detalii puteți afla urmărind interviul postat mai jos.

Producția filmului documentar „Istoria Moldovei", împărțită în trei părți, a fost realizată sub patronajul președintelui Igor Dodon.

Documentarul reprezintă un proiect de anvergură, cea de-a treia parte a lui urmînd să fie prezentată publicului la începutul anului 2018.

Cea de-a doua parte a documentarului o puteți urmări pe postul NTV Moldova mîine, 2 decembrie, cu începere de la ora 19:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?