X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sturza: Aderarea Moldovei la UE nu se află pe agenda europenilor

1 dec. 2017,, 10:17   Politică
5605 11

Astăzi, a vorbi în interiorul UE despre extindere ar fi un act de sinucidere pentru orice politician, a declarat fostul premier Ion Sturza în cadrul dezbaterilor privind integrarea europeană a Republicii Moldova, notează NOI.md.

Potrivit lui, nicio țară europeană nu vrea astăzi să includă pe agendă aderarea Moldovei la UE.

„Astăzi nimeni din UE nici nu vrea să pună pe agendă o eventuală aderare e Republicii Moldova la UE, şi nu numai din considerente de lipsă de performanţă sau de adeziune faţă de valorile Republici Moldova. Problemele sînt în interiorul UE. Este o mare diferenţă dintre entuziasmul de la primul summit al Parteneriatului Estic din 2009 şi ce se întîmplă astăzi în UE”, a remarcat Ion Sturza.

Potrivit fostului premier, comunitatea europeană a fost zguduită în ultimii ani de mai multe crize, pe care este nevoită să le gestioneze pînă în prezent.

„A început o criză financiară şi economică, care s-a amplificat odată cu criza din Siria, migraţia. A venit 2013, megatragedia din Ucraina, anexarea Crimeii şi Donbasul. A venit Brexitul şi, pe deasupra, a fost ales Trump preşedinte al SUA. UE nu este capabilă să gestioneze atîtea crize. Astăzi, a vorbi în interiorul UE despre extindere ar fi un act de sinucidere pentru orice politician”, a conchis Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?